Nordamerika – Länderna med det bästa klimatet

Nordamerika – Länderna med det bästa klimatet

  03 Jul 2018

Vill du ha fint väder och vajande palmer, res till Nordamerika. Vem har inte drömt om att resa till Karibien? Karibien, som även kallas för Västindien, består av ett koppel av öar som har turismen som en stor inkomstkälla. Öarna Antigua och Barbuda bjuder på fantastiska miljöer med klart turkost vatten. Kanske det perfekta resmålet för smekmånad eller bara för en härlig semester. Öarna har ett tropiskt klimat, fuktigt och varmt hela året.

Bahamas är ett välkänt resmål. Den klassiska orten bjuder på underbara miljöer och turkosblått vatten. Vill du undersöka vad som finns under ytan så finns det levande korallrev att upptäcka. Bahamas har ett subtropiskt klimat, vilket innebär att det är varmt för det mesta. Det är inga stora temperaturskillnader under året, det mesta regnet faller mellan maj och oktober. Den bästa tiden att åka till Bahamas är mellan december och april.

Mysiga öar i Västindien

Barbados är en välkänd ö i Västindien. Öns väder är generellt varmt och soligt året runt med en genomsnittlig temperatur som ligger kring 30 grader på dagen. Barbados har över 300 soldagar varje år! Det blåser ofta så även om det är varmt och soligt är det inte för varmt. Nätterna är vanligtvis något svalare. Torrsäsongen varar från januari till juni. Mest regn faller i juli-oktober. Övrig tid är klimatet torrt med lite regn.

Upptäck Saint Lucia – en av Västindiens vackraste öar. Här finns mycket att upptäcka, gröna regnskogar, vita stränder och klart vatten. Här pratar de flesta engelska. Klimatet är likvärdigt med de andra öarna i Västindien, här det är varmt hela året. Det är en relativt varm och torr säsong från januari till mitten av april, regnperioden är från mitten av juni till november. Bästa tiden att besöka Saint Lucia är februari-april, alltså den torraste perioden.

Trinidad och Tobagao

Tobago sägs vara ön som Robinson Cruse upptäckte. Trinidad och Tobago består av två karibiska öar strax utanför den nordöstra kusten av Venezuela. Öarna är de mest industrialiserade och de mest välmående i Karibien. Tobago är känd för turism, som är dess huvudsakliga industri och är ett populärt turistmål. Men öarna är även fulla av naturligt oförstörd skönhet som inte finns i de flesta andra karibiska länder. Du blir vänligt bemött av befolkningen.

Trinidad och Tobago har ett tropiskt klimat tack vare deras läge i Karibien nära ekvatorn. Detta kännetecknas av långa perioder av varmt väder med kraftigt regn vid vissa tider på året. Tobago tenderar att vara något svalare än Trinidad, och är varmt och fuktigt med en maximal temperatur på cirka 30 grader, men genomsnittet är vanligtvis 25 grader. De bästa väderförhållandena är mellan januari och maj då det faller minst regn.

Mexico och Hawaii

Mexico – landet som har infört tacos, sombreros och tequila. Mexico är ett vackert land med pulserande livsstil, fantastisk arkitektur, lång historia och utsökt mat. På vintern, från november till februari, är det kallt på natten men dagstemperaturerna är trevliga. Redan i februari börjar temperaturen stiga, ofta över 25 grader dagtid. I april och maj är temperaturen ofta 30 grader, under natten kan det dock fortfarande vara lite kallt. Från juni till september är det regnperiod.

Hawaii är även kallad för the aloha state, och är ett resmål många drömmer om att besöka. Fantastiska stränder och vajande palmer gör det till det optimala resmålet. Vädret i Hawaii är mycket jämnt och med endast mindre temperaturförändringar under året. Temperaturerna ligger på 27 till 31 grader under hela året. Regnsäsongen infaller november till april, och då ligger temperaturen kring 27 grader. Torrsäsongen infaller maj till oktober med temperaturer på runt 30 grader.

Kuba

Kuba är ett perfekt resmål för dig som gillar veteranbilar och historia. Ta en drink på samma bar som Ernest Hemingway i Havanna, och besök gärna en cigarrfabrik. Cigarrer från Kuba anses som bland de bästa i världen. Hela ön har ett tropiskt klimat. Den bästa säsongen att besöka Kuba är från slutet av november till april. Under denna årstid är medeltemperaturen cirka 27 grader. Regnperioden infaller i slutet av april till början av november.

Jamaica

Jamaica är sinnebilden av en tropisk semester. Härliga stränder, avslappnad stämning och sköna toner av reggae. Det märks att det var här reggaen startade. Varva ner i en solstol och beställ något kallt att dricka. Jamaica har varmt klimat året runt, det är nästan ingen skillnad mellan vinter och sommar. På vintern är dagstemperaturen cirka 27–30 grader och nattemperaturen runt 20-23 grader. Regnsäsongen infaller från slutet av april till oktober.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *