Nordamerika – Bästa länderna att besöka och att upptäcka

Nordamerika – Bästa länderna att besöka och att upptäcka

  03 Jul 2018

Ett av de mest populära resemålen i Nordamerika är USA, som är enormt stort i sig själv. USA är uppdelat i delstater från Alaska i norr med polarklimat till paradisöarna Hawaii med tropiskt klimat. Varje delstat är i storleksordning av ett mindre land men har en egen kultur, egna maträtter, historia, musik, konst samt natur och klimat, så ingen delstat är den andra lik. Varje delstat har dessutom sin egen flagga och huvudstad.

Förenta Staterna är mest känt för sina stora och världsberömda städer inte minst genom filmer och TV såsom New York och Los Angeles. På senare tid har också amerikansk matkultur blivit mer känd då USA har en oerhört fantastisk, smakrik och varierande kokkonst, också här mycket tack vare olika TV-program. Mer som är världsberömt i landet är de unika och imponerande nationalparkerna, såsom Grand Canyon National Park, Monument Valley samt Yosemite National Park.

En Metropolitan

Många av de största städerna i Förenta Staterna är världsberömda som till exempel New York som är ett resmål för miljontals av turister varje år. Många reser till New York för att shoppa medan andra reser dit för kultur och nöjen. I New York finns legendariska och världsberömda Broadway och Metropolitan Museum of Art. Här finns också världsattraktioner som Frihetsgudinnan och Empire State Building samt många parker och byggnader som är kända världen över.

New York är också världsberömd för kultur såsom musik, dans, fotografi, teater, opera och konst. Den som reser till New York kommer snart att inse att en resa kanske inte räcker till utan att detta är en stad som kan besökas otaliga gånger med fortsatta nya erfarenheter och upptäckter. Inte långt från New York och på gränsen till Kanada finns dessutom det fantastiska Niagara Falls, ett av världens största vattenfall!

Den nordamerikanska östkusten

Befinner man sig på den nordamerikanska östkusten är det är väl värt att resa till Toronto för att besöka denna fantastiska kanadensiska världsmetropol för att sedan återvända till USA och besöka dess närbelägna storstäder såsom Washington D.C, Chicago och Boston. För den som längtar efter sol och värme finns söderut den berömda och betydligt varmare delstaten Florida med sina fantastiska attraktioner såsom Disneyworld, Everglades och tropiska Key West.

Florida har även oförglömliga städer som Miami, Orlando med Disneyworld och Daytona Beach med närbelägna Kennedy Space Center. För den som hyr bil är det möjligt att köra till de fantastiska öarna Florida Keys där det erbjuds allt från förstklassig fiskecharter till snorkling och dykning. Floridas Miami är en multikulturell storstad med spännande matkultur, dans, musik och underbara stränder. Dessutom kan den äventyrslystna för en ganska billig peng ta färjan från Florida till Västindien.

Varför besöka Kalifornien och den amerikanska västkusten?

Kalifornien är den delstat som har precis allt av det bästa i USA. Här finns även tre av de mest berömda städerna i världen, Los Angeles, San Francisco och San Diego, att besöka. Los Angeles som erbjuder stora världsattraktioner som Universal Studios, Disneyland, Knott’s Berry Farm Buena Park, Hollywood, Rodeo Drive, Beverly Hills och mycket mer. Från Los Angeles går det också att få resor till mycket bra pris till Hawaii.

San Diego är en mycket populär stad för sin skönhet och restaurangliv med otroligt god mat. Här är finns också Sea World och världsberömda San Diego Zoo och Safari Park and San Diego Wild animal park. San Francisco är en oerhört vacker historisk stad med imponerande arkitektur och sevärdheter som fängelseön Alcatraz, som är berömd genom många filmer, samt den välkända Golden Gate Bridge. Utanför San Francisco finns vindistriktet Napa Valley och oförglömliga Winchester Mystery House.

Lite av Kanadas många sevärdheter från öst till väst

Kanada, som också är beläget i Nordamerika, bjuder även det på sevärdheter, bland annat CN Tower i Toronto, världens högsta fristående byggnad som mäter 533 meter. På toppen finns en enastående utsikt över väldiga skyskrapor. I Vancouver Aquarium finns världens största akvarium i sitt slag med delfiner, späckhuggare och tropiska fiskar. Nationalparken Yoho i British Colombia har enastående utsikt över den kanadensiska delen av Rocky Mountains där bergstopparna når flera tusen meter upp över höga vattenfall.

Varför resa till Nordamerika?

Att resa till ett land i Nordamerika är en oförglömlig upplevelse. Både USA och Kanada är stora länder och det kan vara svårt att bestämma vart resan ska gå. Det bästa är att utgå från det som lockar och intresserar mest. Är det historia, kultur eller natur och djurliv som lockar? Att resa till Nordamerika är en upplevelse för livet men det rekommenderas att resa dit flera gånger för att få uppleva nya saker varje gång.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *